Boloňské palačinky s masem
2016-09-06- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 40,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
Palačinky:
10 dkg hladké mouky
200 ml vody
3 vejce
špetka soli
1 lžíce oleje
Masová náplň:
20 dkg mletého masa
1 cibule
2 spařená a oloupaná rajčata
1 lžíce kečupu
1 zelená paprika
1 lžička bazalky
1/2 lžičky oregána
sůl a pepř
olej
Postup:
Nejprve si připravíme náplň tak, že na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní vložíme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Pak přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajče, kečup, oregáno a bazalku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a vše společně povaříme do zhoustnutí. Mezitím si připravíme palačinky tak, že smícháme mouku, vodu, vejce, olej a špetku soli do hladké směsi, z níž usmažíme na rozehřátém oleji na pánvi tenké palačinky. Ty pak naplníme masovou směsí a zabalíme. Podáváme s kečupem.