Rohlíčky s jablky
Použité suroviny: 1/4 litru šlehačky nebo mléka, 65 dkg hladké mouky, 35 dkg másla nebo hery Jablková nádivka: jablka, cukr, ořechy, rozinky, skořice mletá Postup: Šlehačku, mouku a máslo smícháme, vypracujeme těsto, vytvoříme bochánek, který rozdělíme na osm dílů. Na pomoučeném vále z každého dílu vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme... more
Číst víceČekanka obecná
Čekanka neboli cikorka je jemná bylinka se silným účinkem, zejména působí blahodárně na trávicí soustavu a na očistu jater. Léčivá je celá rostlinka včetně blankytně modrého květu, nejsilnější účinky má kořen rostlinky. Léčivé účinky: – blahodárně působí na trávicí soustavu, podporuje látkovou výměnu, – podporuje chuť k jídlu a působí... more
Číst víceŽenšen pravý kořen
V lidovém léčitelství se užívá jako prostředek ke zvýšení životní síly a dosažení vysokého stáří. Nazývá se také jako všehoj. Používá se preventivně, aby dodal organismu schopnost lépe překonat různé stresové faktory. Má protizánětlivé účinky, upravuje krevní tlak a obranyschopnost, brzdí tvorbu metastáz, urychluje hojení, zlepšuje látkovou výměnu, snižuje hladinu... more
Číst víceŠišák bajkalský
Charakteristika: Šišák bajkalský pomáhá překonávat psychické problémy, působí sedativně, proto má pozitivní účinky při neuróze, depresích, dlouhodobém stresu, podrážděnosti a nespavosti. Také podporuje imunitu organismu a slouží k jeho detoxikaci. Dále působí proti křečím a snižuje vysoké teploty, neboť podporuje pocení. působí močopudně, má kladný vliv na střeva. pro ženy... more
Číst víceZlaté mléko z kurkumy
Zlaté mléko z kurkumy pro zdraví a krásu. Kurkuma je v Indii přezdívaná jako „kořen Slunce“, neboť dokáže podle zdejších obyvatel rozjasnit pleť, vylepšit náladu a vyhnat z těla nejrůznější nemoci. Indové ji též nazývají kořením života. Charakteristika: Zlaté mléko je už od nepaměti součástí indické kuchyně, kde je využíváno... more
Číst víceJak porazit koronavirus
Koronavirus je slovo, které nás v této době straší ze všeho nejvíce, proto si připomeňme, jak nejlépe ho porazit: 1) Posílení imunity: Dodávejme tělu vitamín C v dostatečném množství, ať už v tabletách či v potravinách. Jezme hodně zeleniny a ovoce. Hodně vitamínu C obsahuje rakytník, šípek, proto pijme čaje... more
Číst víceVlašské ořechy plné energie
Vlašské ořechy řadíme mezi superpotraviny. Každý den bychom si jich měli hrst dopřát, abychom pro své tělo zaručili přísun zdraví prospěšných surovin, dobrou náladu, okamžitou energii a mladistvý vzhled. Léčivé účinky ořechů: Obsahují velké množství nenasycených tuků, Patří mezi antioxidanty Podporují srdce a zabraňují infarktu Snižuji krevní tlak Jsou prevencí... more
Číst víceKonečně rostou?
Podzim je obdobím, na které se těší všichni houbaři nejvíce. Sluníčko konečně už není tak horké, nekonečné sucho se změnilo ve vlhko, protože sem tam zaprší, teploty nejsou tak vysoké … to je ta pravá doba, kdy začínají růst houby. Už se nemůžeme dočkat, až se budeme procházet lesem... more
Číst víceOstružiny plné zdraví
Na ostružinách nejenže si výborně pochutnáme, ale navíc dodáme svému tělu obrovskou moc, kterou ostružiny chrání naše zdraví. Měli bychom tedy využít co nejvíce letního období, kdy dozrávají na našich zahrádkách. Léčebné účinky: * Jsou prevencí proti nádorovým onemocněním * Zmírňují vedlejší účinky při léčbě nádorových onemocnění (chemoterapie a ozařování)... more
Číst víceRychlé pohoštění pro nečekané hosty
Zazvoní-li u nás doma nečekaná návštěva, málokdy máme něco po ruce, co bychom jí nabídli jako pohoštění. Zde je pár tipů na rychlovky, které máme připraveny za pár minut, a zároveň si na nich všichni pochutnají. Záleží na tom, jaké ingredience máme zrovna k dispozici. Zde je několik tipů na... more
Číst více