Hovězí hamburger
2021-08-07- Chod: Večeře
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Suroviny:
Masové placky:
600 g mletého hovězího masa
2 vejce
sůl a pepř
1 lžíce sójovéé omáčky
1 lžíce koření na hamburgery
bylinky sušené (např. bylinkové máslo)
na zahuštění směsi můžeme použít kukuřičnou strouhanku nebo jemné ovesné vločky
hlávkový salát (nebo pekingský)
cibule
okurka sterilovaná
sýr plátkový
rajče
housky hamburgerové
hořčice
kečup
tatarská omáčka
Postup:
Mleté maso smícháme s vajíčkem, bylinkami, osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme. Tvoříme placky, které po obou stranách opečeme na pánvi na oleji nebo na grilu.
Mezitím si připravíme housky tak, že je rozkrojíme na polovinu, spodní díl pomažeme hořčicí a kečupem, poklademe nakrájenými kolečky cibule, okurky a hlávkovým salátem, na to rozložíme horké masové placky, které ještě poklademe plátkem sýra (měl by se roztopit). Nahoru rozložíme rajče a přiklopíme druhou půlkou housky pomazanou tatarskou omáčkou.