Hovězí hamburger

2021-08-07
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Suroviny:

Masové placky:

600 g mletého hovězího masa
2 vejce
sůl a pepř
1 lžíce sójovéé omáčky
1 lžíce koření na hamburgery
bylinky sušené (např. bylinkové máslo)
na zahuštění směsi můžeme použít kukuřičnou strouhanku nebo jemné ovesné vločky

hlávkový salát (nebo pekingský)
cibule
okurka sterilovaná
sýr plátkový
rajče

housky hamburgerové
hořčice
kečup
tatarská omáčka

Postup:

Mleté maso smícháme s vajíčkem, bylinkami, osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme. Tvoříme placky, které po obou stranách opečeme na pánvi na oleji nebo na grilu.
Mezitím si připravíme housky tak, že je rozkrojíme na polovinu, spodní díl pomažeme hořčicí a kečupem, poklademe nakrájenými kolečky cibule, okurky a hlávkovým salátem, na to rozložíme horké masové placky, které ještě poklademe plátkem sýra (měl by se roztopit). Nahoru rozložíme rajče a přiklopíme druhou půlkou housky pomazanou tatarskou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

398 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (3)

    Panna cotta s lotuskami

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • jahody2

    Jahody v čokoládě

  • stažený soubor (8) (1)

    Trojbarevný dezert s jablíčky

  • stažený soubor (9) (1)

    Dýňové placičky