Tvarožník
2023-01-30- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Suroviny:
Těsto:
1 kg tvarohu (já použila řecký z kyblíku)
4 vejce
2 vanilkové pudinky
trochu rumu
cukr krupice podle chuti (já použila erythritol)
kypřící prášek (sáček)
sušenky (já použila karamelové)
trošku másla
ovoce mražené, čerstvé nebo mrazem sušené (já použila mražený rybíz) – nemusí být
trošku čekankového sirupu
Postup:
Dortovou formu poklademe rozdrcenými sušenkami, které smícháme s rozpuštěným máslem.
Žloutky našleháme s cukrem, přidáme tvaroh, pudinky, kypřící prášek, dochutíme cukrem, čekankovým sirupem a rumem, řádně promícháme a nakonec jemně lžicí nebo vařechou opatrně vmícháme sníh z bílků. Dvě třetiny tvarohového těsta rozetřeme na vrstvu sušenek. Poklademe ovocem. Do zbylého těsta vmícháme kakao a toto rozetřeme jako poslední vrstvu.
Dortovou formu vložáme do trouby a upečeme při cca 180 st. C po dobu cca půl hodiny až tři čtvrtě hodiny. Zda je tvarožník hotový, zjistíme špejlí.