Dýňové rizoto

2022-11-03
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Velmi jednoduchý, rychlý a chutný recept

Suroviny:

cibule
1/2 dýně hokaido (vydlabeme vnitřek a nakrájíme i se slupkou na kostičky)
4 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 lžička bylinek (např. bylinkové máslo)
olivový olej
vývar
rýže (my jsme použili rýži natural a hnědou, aby bylo rizoto barevné)

Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni a prolisovaný česnek a za stálého míchání orestujeme. Postupně přiléváme horký vývar (připravíme z bujónu), přidáme tymián a bylinky a za občasného zamíchání dusíme až do spotřebování vývaru, dokud dýně nezměkne. Mezitím uvaříme v jiném hrnci rýži, po uvaření zcedíme a smícháme s dýní, dochutíme pepřem, případně dosolíme. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem nebo jiným sýrem.

Kategorie: Ingredience: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

36 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (9) (1)

    Dýňové placičky

  • stažený soubor (9)

    Ratatouille

  • stažený soubor

    Cuketa na plechu

  • potato-pancakes-544701_960_720

    Vločkové placky se sýrem

  • spinach-dumplings-231927_960_720

    Vločkové knedlíky