Dýňové rizoto
2022-11-03- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Velmi jednoduchý, rychlý a chutný recept
Suroviny:
cibule
1/2 dýně hokaido (vydlabeme vnitřek a nakrájíme i se slupkou na kostičky)
4 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 lžička bylinek (např. bylinkové máslo)
olivový olej
vývar
rýže (my jsme použili rýži natural a hnědou, aby bylo rizoto barevné)
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni a prolisovaný česnek a za stálého míchání orestujeme. Postupně přiléváme horký vývar (připravíme z bujónu), přidáme tymián a bylinky a za občasného zamíchání dusíme až do spotřebování vývaru, dokud dýně nezměkne. Mezitím uvaříme v jiném hrnci rýži, po uvaření zcedíme a smícháme s dýní, dochutíme pepřem, případně dosolíme. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem nebo jiným sýrem.