Rychlá jablková buchta
2022-10-16- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Rychlá jablková buchta, která okamžitě zmizí z talíře
Suroviny:
3 vejce
300g cukru krupice (my použili 200 g erythritolu)
3 lžíce rumu
1 hořčicová sklenice mléka
3/4 hořčicové sklenice oleje
380 g žitné celozrnné hladké mouky
530 g strouhaných jablek
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
Zdobení:
čokoládová poleva, čokoládové hoblinky
Postup:
Vejce s cukrem a rumem utřeme v misce a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Těsto nalijeme do hlubokého vymazaného a vysypaného plechu a upečeme v troubě při 180 st. C po dobu cca 30 až 40 minut.
Po vychladnutí buchtu potřeme čokoládovou polevou a my ještě posypali čokoládovými hoblinkami.