Zeleninový boršč
2018-01-20- Kuchyně: Ruská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 45m
Potřebné suroviny:
4 ks červenné řepy (uvařená do měkka)
2 mrkve
1 petržel
1/2 bulvy celeru
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 rajský protlak
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky mleté papriky
kečup
bujon
olivový olej
sůl, pepř
1 zakysaná smetana
Postup:
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájímem na kostky, cibuli a česnek na plátky a vše orestujeme na olivovém oleji, ke konci restování přidáme mletou papriku, poté zalijeme vodou, přidáme bujon, bobkový list a nové koření a povaříme téměř do měkka. Mezitím oloupeme červenou řepu a nakrájíme ji na kostky, které přidáme do polévky společně s protlakem a povaříme. Dochutíme kečupem, solí a pepřem, nakonec vmícháme zakysanou smetanu.