Provensálská polévka se zeleninou
2020-01-13- Chod: Oběd
- Cena : 50
- Pro : 5
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Potřebné suroviny:
1/2 hrnku bílých fazolí (namočených den předem)
1 větší brambor nakrájený na kostky
2 mrkve nakrájené na plátky
1 petržel nakrájený na plátky
hrst zelených fazolek
hrst zeleného hrášku
1/2 hrnku quinoy
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce bazalky
1 lžíce saturejky
sůl
vegeta
Postup:
Nejprve si samostatně uvaříme fazole do měkka. Na rozehřátém oleji mezitím osmahneme mrkev, brambor, petržel, přidáme fazolky, česnek, po chvíli míchání zalijeme vodou a přidáme všechny ostatní ingredience včetně uvařených fazolí. Vše povaříme do měkka.