Boršč
2018-01-20- Kuchyně: Ruská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 150
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:20 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězího libového masa (nejlépe zadního)
40 dkg hlávkového zelí
20 dkg nakládané červené řepy
6 středních brambor
20 dkg kořenové zeleniny
3 rajčata
cibule
2 dl zakysané smetany
lžíce másla
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
lžička sladké mleté papriky
špetka pepře, sůl
bujón (nebo polévkové koření)
Postup:
Nejprve uvaříme maso doměkka a vyjmeme ho. Kořenovou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, osmahneme na másle, zaprášíme moukou a přidáme do vzniklého vařícího masového vývaru, do něhož jsme přidali masox. K tomuto přidáme na kostky nakrájené brambory, nahrubo nastrouhané nebo nakrájené zelí, červenou řepu, bobkový list, mletou sladkou papriku a pepř mletý a vaříme doměkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí nebo polévkovým kořením. Přidáme na kostky nakrájené maso, na kostky nakrájená oloupaná rajčata a ještě krátce povaříme. Při podávání přelijeme každou porci lžicí zakysané smetany. Podáváme s čerstvým pečivem.