Pivní guláš
2017-03-11- Cena : 95,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 20m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:20 h
Suroviny:
500 g hovězího masa na guláš (může být i kližka)
3 cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky kayenského pepře
2 lžíce sádla
1 láhev piva
2 krajíce chleba
1 lžička majoránky
sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme dozlatova na rozehřátém sádle, ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek a papriku. K takto orestované cibuli přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného zamíchání dusíme tak dlouho, až vypustí šťávu, po vysmahnutí podléváme trochou piva, takto podusíme maso do měkka. Mezitím chleba namočíme do vody a po změknutí rozmixujeme na kaši. K masu nalijeme zbytek piva, osolíme, přidáme pepř a směs dolijeme trochou vody do potřebného množství. Když je maso dostatečně měkké, přidáme majoránku a rozmixovaný chléb a ještě povaříme.