Houbový guláš
2016-08-31- Chod: Oběd
- Cena : 55,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
70 dkg čerstvých hub
2 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
kostka masoxu
2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky kmínu
špetka pepře
špetka majoránky
sůl
Postup:
Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, zasypeme kmínem a mletou paprikou, vložíme prolisovaný česnek a za stálého míchání společně osmažíme. Pak zalijeme přiměřeným množstvím vody, přidáme masox a dusíme pod poklicí asi půl hodiny do změknutí hub. Zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením.
Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvý chléb