Lečo po španělsku
2014-11-10- Kuchyně: Španělská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
30 dkg točeného salámu, 6 rajčat, 4 papriky, 1 cibule, 1 cuketa, 4 stroužky česneku, 2 dcl kečupu, 15 dkg čočky, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky kayenského pepře, bobkový list, 4 kuličky nového koření, 1 lžička saturejky, špetka chilli koření, olej, sůl, 1 lžička cukru krupice
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, papriku, cuketu, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájený salám, zalijeme kečupem, osolíme. Přidáme sladkou mletou papriku, kayenský pepř, bobkový list, nové koření, saturejku, chilli koření , cukr a dusíme asi půl hodiny, podle potřeby podléváme vodou. Nakonec přidáme čočku, kterou jsme si uvařili zvlášť.
Vhodná příloha: čerstvé pečivo
Použité koření: