Kotlety na olivách
2016-09-06- Kuchyně: Španělská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
4 vepřové kotlety
pórek
hladká mouka
kousek šunky
hrst zelených a hrst černých oliv
3 lžíce kečupu
sklenička červeného vína
sůl a pepř, olej
Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pomalu opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji do měkka. Pak je vyjmeme a na témže oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, kečup, zalijeme vínem a krátce podusíme. Nakonec vmícháme na kolečka nakrájené olivy a takto připravenou směsí polijeme kotlety na talíři.
Vhodná příloha: hranolky, rýže