Kapr na víně

2014-10-14
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 50m

Použité suroviny:

4 porce kapra, 1 větší cibule, 1 sklenka červeného vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, tymián, bobkový list, 2 stroužky česneku, 10 dkg žampiónů, sůl, citrónová šťáva, olej, kousek másla

Postup:

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list a vlijeme na dno zapékací misky, poklademe na plátky nakrájenými žampióny a osolenými kousky kapra, zalijeme vínem a kečupem, přikryjeme víkem a pečeme v troubě. Pak kapra vyndáme a šťávu zaprášíme moukou a zjemníme kouskem másla, krátce povaříme. Na talíři zakápneme porce kapra citrónovou šťávou a přelijeme vzniklou omáčkou s žampióny.

Vhodná příloha: brambory, bramborová kaše

Použité koření:

tymián

bobkový list

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

631 views

Podobné recepty:
  • omelette-992951_960_720

    Korsická omeleta

  • pies-1090058_960_720

    Bramborové koblihy

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky

  • soup-pot-1090137_960_720

    Zeleninová polévka po francouzsku

  • 4582hi4BlTPM6BupWFrTqBG0FqQBPY72zMLkaaJ2TIkWa_CezYcvxCe6qfyzxjUIDtLBFPg

    Vydatná snídaně