Kapr na víně
2014-10-14- Kuchyně: Francouzská kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
4 porce kapra, 1 větší cibule, 1 sklenka červeného vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, tymián, bobkový list, 2 stroužky česneku, 10 dkg žampiónů, sůl, citrónová šťáva, olej, kousek másla
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list a vlijeme na dno zapékací misky, poklademe na plátky nakrájenými žampióny a osolenými kousky kapra, zalijeme vínem a kečupem, přikryjeme víkem a pečeme v troubě. Pak kapra vyndáme a šťávu zaprášíme moukou a zjemníme kouskem másla, krátce povaříme. Na talíři zakápneme porce kapra citrónovou šťávou a přelijeme vzniklou omáčkou s žampióny.
Vhodná příloha: brambory, bramborová kaše
Použité koření: