Ratatouille

2021-08-07
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Použité suroviny:

1 lilek
1 cuketa
2 cibule
4 stroužky česneku – prolisovaný
3 rajčata a 1 paprika (já jsem místo toho přidala lečo)

2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koření ratatouille
podle potřeby sůl a pepř
trochu bílého vína
1 lžíce cukru
2 lžíce olivového oleje

Postup:

Lilek, cuketu, česnek a cibuli oloupeme. Lilek podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, které rozložíme na síto, osolíme a necháme půl hodiny odpočinout, pak plátky opláchneme vodou a vysušíme v útěrce.
Mezitím cuketu podélně rozřežeme, zbavíme jader a najkrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme taktéž na plátky, česnek oloupeme a prolisujeme.

Nejprve na oleji orestujeme cibuli, ke které po chvíli přidáme prolisovaný česnek a vše za občasného zamíchání restujeme do růžova. Pak přidáme lilek a opět za občasného zamíchání restujeme. K tomu přidáme nakrájená rajčata a papriku (já si to zjednodušila a přidala jsem lečo), vše promícháváme. Podlijeme vínem, přidáme sójovou omáčku, koření a cukr, jako poslední přidáme cuketu a pod pokličkou necháme dusit asi 15 až 20 minut. Pokličku po chvíli sundáme a necháme odpařit šťávu.

Podáváme s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

766 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Dýňové rizoto

  • stažený soubor (9) (1)

    Dýňové placičky

  • stažený soubor

    Cuketa na plechu

  • potato-pancakes-544701_960_720

    Vločkové placky se sýrem

  • spinach-dumplings-231927_960_720

    Vločkové knedlíky