Plzeňský guláš

2014-05-31
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 1:10 h
  • Připraveno : 1:30 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa na guláš, 2 – 3 cibule, olej nebo sádlo, 2 stroužky česneku, 3 dcl piva, lžíce hladké mouky, trochu kečupu, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky gulášového koření, kostka masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl a pepř, ředkvičky na ozdobu

Postup:

Na rozehřátém oleji nebo sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme mletou sladkou papriku a maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání, až maso vypustí šťávu. Pak přidáme prolisovaný česnek, masox, gulášové koření, zalijeme pivem a trochou vody, přikryjeme pokličkou a vaříme, až je maso hotové. Podle potřeby podléváme pivem. Pak vmícháme trochu kečupu a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Na talíři zdobíme strouhanou ředkvičkou.

Vhodná příloha: houskový knedlík, pečivo

Použité koření:

gulášové koření

paprika sladká mletá

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 225 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš