Plzeňský guláš
2014-05-31- Chod: Oběd
- Cena : 120,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 1:10 h
- Připraveno : 1:30 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězího masa na guláš, 2 – 3 cibule, olej nebo sádlo, 2 stroužky česneku, 3 dcl piva, lžíce hladké mouky, trochu kečupu, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky gulášového koření, kostka masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl a pepř, ředkvičky na ozdobu
Postup:
Na rozehřátém oleji nebo sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme mletou sladkou papriku a maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání, až maso vypustí šťávu. Pak přidáme prolisovaný česnek, masox, gulášové koření, zalijeme pivem a trochou vody, přikryjeme pokličkou a vaříme, až je maso hotové. Podle potřeby podléváme pivem. Pak vmícháme trochu kečupu a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Na talíři zdobíme strouhanou ředkvičkou.
Vhodná příloha: houskový knedlík, pečivo
Použité koření: