Opilý kapr
2014-10-16- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 130
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
4 porce kapra, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 rajčata, trochu sardelové pasty, 1/2 sklenky bílého vína, hladká mouka, sůl, špetka bazalky, olej
Postup:
Na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách osolené a v mouce obalené porce kapra. Pak je vyjmeme a na témže oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na kostky nakrájená spařená oloupaná rajčata, podlijeme kapkou vody, přidáme sardelovou pastu, bazalku a krátce podusíme. Do zapékací misky vložíme porce kapra, přelijeme je vzniklou šťávou, podlijeme vínem a upečeme v troubě.
Vhodná příloha: brambory
Použité koření: