Guláš z hlívy ústřičné
2015-09-02- Cena : 60,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 35m
Potřebné suroviny:
500 g hlívy ústřičné
2 cibule
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička kurkumy
1 lžička gulášového koření
kostka bujónu
2 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička majoránky
1 lžička hladké mouky
sůl, olej (nebo sádlo)
Postup:
Na trošce oleje nebo sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a kurkumu, nakrájenou hlívu a za stálého míchání orestujeme, pak zalijeme přiměřeným množstvím vody, vložíme bujón, kmín a gulášové koření a povaříme do měkka. Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kečup a ještě krátce povaříme. Podle potřeby dochutíme solí.