Bratislavký guláš
2014-05-31- Cena : 130,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 25m
- Vaření : 1:10 h
- Připraveno : 1:35 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězího masa na guláš (nejlépe kližky), 2 – 3 cibule, sádlo, 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky gulášového koření, 1/2 lžičky koření Svatý Hubert, špetka majoránky, kostka masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl a pepř
Postup:
Na rozehřátém sádle v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání, až maso vypustí šťávu. Zalijeme přiměřeným množstvím vody, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, masox, majoránku, gulášové koření a koření Svatý Hubert, přikryjeme pokličkou a vaříme, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ještě chvíli povaříme. Na talíři zdobíme na kolečka nakrájeným pórkem.
Vhodná příloha: houskový knedlík, pečivo
Použité koření: