Bratislavký guláš

2014-05-31
  • Cena : 130,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 25m
  • Vaření : 1:10 h
  • Připraveno : 1:35 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa na guláš (nejlépe kližky), 2 – 3 cibule, sádlo, 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky gulášového koření, 1/2 lžičky koření Svatý Hubert, špetka majoránky, kostka masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl a pepř

Postup:

Na rozehřátém sádle v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání, až maso vypustí šťávu. Zalijeme přiměřeným množstvím vody, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, masox, majoránku, gulášové koření a koření Svatý Hubert, přikryjeme pokličkou a vaříme, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ještě chvíli povaříme. Na talíři zdobíme na kolečka nakrájeným pórkem.

Vhodná příloha: houskový knedlík, pečivo

Použité koření:

Svatý Hubert

gulášové koření

majoránka

paprika sladká

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

848 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš