Bramborový guláš recept

2014-08-26
  • Cena : 30,-
  • Pro : 5
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 40m

Použité suroviny:

5 velkých brambor, 20 dkg čerstvé nebo mražené zeleniny (mrkev, petržel celer, květák, brokolice, zelí, hrášek), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička kurkumy (nemusí být), 1 lžička majoránky, pepř a sůl, olej

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a za stálého míchání orestujeme. Pak zalijeme přiměřeným množstvím vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, bujón, prolisovaný česnek, majoránku, kurkumu, polévkové koření, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka (asi 10 minut). Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, krátce povaříme. Je-li třeba, dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Použité koření:

kurkuma

majoránka

polévkové koření

paprika sladká mletá

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

809 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Dýňové rizoto

  • stažený soubor (9) (1)

    Dýňové placičky

  • stažený soubor (9)

    Ratatouille

  • stažený soubor

    Cuketa na plechu

  • potato-pancakes-544701_960_720

    Vločkové placky se sýrem