Bramborový guláš recept
2014-08-26- Cena : 30,-
- Pro : 5
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
5 velkých brambor, 20 dkg čerstvé nebo mražené zeleniny (mrkev, petržel celer, květák, brokolice, zelí, hrášek), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička kurkumy (nemusí být), 1 lžička majoránky, pepř a sůl, olej
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a za stálého míchání orestujeme. Pak zalijeme přiměřeným množstvím vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, bujón, prolisovaný česnek, majoránku, kurkumu, polévkové koření, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka (asi 10 minut). Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, krátce povaříme. Je-li třeba, dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Použité koření: