Halušky s vajíčkem
2014-05-12- Cena : 35,-Kč
- Pro : 3
- Příprava : 20m
- Vaření : 10m
- Připraveno : 30m
Použité suroviny:
1/2 kg brambor, 20 dkg polohrubé mouky, 6 vajec, 10 dkg anglické slaniny, sůl, pažitka
Postup:
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, 1 vejcem, osolíme, pokud je těsto moc řídké, přisypeme trochu mouky. Takto připravené těsto protlačíme přes tvořítko na halušky do vařící osolené vody a povaříme asi po dobu 10 minut. Když vyplavou halušky nahoru, přecedíme je. Mezitím v jiném kastrolu vyškvaříme na kousky nakrájenou anglickou slaninu, do které přidáme zbylá vejce, osolíme a usmažíme na řídkou vaječinu, do které vsypeme připravené halušky a drobně nakrájenou čerstvou pažitku. Promícháme a podáváme.