Voňavý jablečný koláč
2015-11-15- Chod: Chuťovka
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Suroviny:
Těsto:
300 g hladké mouky
50 g cukr krupice
1/2 sáčku kypřícího prášku
100 ml mléka
150 g tvarohu
100 g hery
špetka soli
Náplň:
350 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
110 g cukr krupice
100 g tvarohu
špetka soli
jablka
skořice mletá
Postup:
Příprava těsta: Do mísy vložíme mouku, prášek do pečiva, tvaroh, mléko, cukr, špetku soli a v kastrolu rozehřáté máslo, ručním šlehačem zpracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pomoučeném vále do velikosti plechu, přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
Příprava náplně: Z mléka odlijeme asi půl hrnku, ve kterém rozmícháme sáček vanilkového pudinku, zbytek mléka nalijeme do kastrolu, přidáme cukr a za občasného zamíchání přivedeme k varu, pak přidáme pudink s mlékem a za stálého mícháí povaříme asi 1 minutu, necháme mírně vychladnout a přidáme tvaroh, společně umícháme šlehačem, taktok připravanou pudinkovou hmotu rozetřeme na těsto.
Nahoru rozložíme plátky nakrájených jablek, které vtlačíme do pudinkové hmoty, zaprášíme skořicí. Upečeme v předehřáté troubě při 150 až 180 st. C po dobu asi 30 až 40 minut.