Bábovka s goji
2021-01-31- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Suroviny:
4 žloutky
250 g tvarohu
250 g tuku (máslo)
150 g cukru (erythritol)
250 g polohrubé mouky
1,5 lžička aktivního sušeného droždí
sníh ze 4 bílků
100 g goji (kustovnice čínská) – namočíme do rumu a necháme nasáknout
hrst vlašských ořechů
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo, poté tvaroh, mouku s práškem do pečiva, goji (přeceděné), vlašské ořechy a nakonec ušlehaný sníh. Těsto vložíme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě při 150 – 180 st. C po dobu 35 až 45 minut.