Jahodová roláda z bílků
2022-05-21- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Suroviny:
Těsto:
6 – 8 bílků
100g cukr erythritol (nebo normální cukr krupice)
45g hladké mouky
45g strouhanéhho kokosu
Náplň:
kelímek šlehačky
kelímek zakysané smetany
kelímek bílého jogurtu
jahody (my jsme použili jahody lyofilizované)
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Pak opatrně stěrkou vmícháme mouku smíchanou s kokosem. Směs rozetřeme na plech obložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě po dobu 5 -8 minut při cca 200 st.C. Po vychladnutí vložíme plech do lednice, mezitím ušleháme šlehačku, do které vmícháme zakysanou smetanu a pro odlehčení jogurt. Z upečeného plátu stáhneme pečící papír, plát potřeme smetanou, poklademe kousky jahod a zavineme. Povrch zdobíme sušenými jahodami.