Jahodová roláda z bílků

2022-05-21
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Suroviny:

Těsto:
6 – 8 bílků
100g cukr erythritol (nebo normální cukr krupice)
45g hladké mouky
45g strouhanéhho kokosu

Náplň:
kelímek šlehačky
kelímek zakysané smetany
kelímek bílého jogurtu

jahody (my jsme použili jahody lyofilizované)

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Pak opatrně stěrkou vmícháme mouku smíchanou s kokosem. Směs rozetřeme na plech obložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě po dobu 5 -8 minut při cca 200 st.C. Po vychladnutí vložíme plech do lednice, mezitím ušleháme šlehačku, do které vmícháme zakysanou smetanu a pro odlehčení jogurt. Z upečeného plátu stáhneme pečící papír, plát potřeme smetanou, poklademe kousky jahod a zavineme. Povrch zdobíme sušenými jahodami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

666 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • stažený soubor (3)

    Panna cotta s lotuskami

  • jahody2

    Jahody v čokoládě

  • stažený soubor (8) (1)

    Trojbarevný dezert s jablíčky

  • stažený soubor (9) (1)

    Dýňové placičky