Trojbarevný dezert s jablíčky
2021-10-20- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Výborná snídaně nebo osvěžující svačinka.
Suroviny:
Spodní vrstva:
zapékané müsli podle chuti
Střední vrstva:
tvaroh (nejléúe ve vaničce)
zakysaná smetana
cukr podle chuti (já použila erythritol)
vanilkový cukr
– vše smícháme
(nebo můžeme použít jogurt)
Vrchní vrstva:
400g jablek oloupaných, zbavených jadřince a nakrájených na kousky
1 vanilkový puding
500 ml vody
skořice cejlonská podle chuti (nebo skořicový cukr)
cukr podle sladkosti jablek
1/4 lžičky citronové kůry mleté (nebo šťáva z jednoho citrónu)
– jablka vložíme do hrnce, zalijeme 300 ml vody a povačíme do měkka, přidáme skořici, citron a cukr podle chuti, ve zbylých 200 ml vody rozmícháme puding, přidáme ho k jablkům a ještě za stálého míchání povaříme cca 2 minuty.
Do skleniček nasypeme müsli jako spodní vrstvu, na ni rozložíme bílý krém jako střední vrstvu a vrchní vrstvu tvoří jablkový puding.