Višňový závin
2014-10-20- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Chod: Chuťovka
- Cena : 85,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
Těsto: 50 dkg hladké mouky, 1 lžička octa, 2 žloutky, 2 lžíce oleje, kapka vody
Náplň: 1 kg vypeckovaných višní, 15 dkg vlašských ořechů, cukr, trochu strouhanky
Postup:
V míse smícháme mouku, ocet, olej, žloutky a podle potřeby trošku vody, vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Mezitím si vypeckujeme višně. Těsto vyválíme na plát, posypeme strouhankou, poklademe višněmi a vlašskými ořechy, pocukrujeme, těsto zavineme a upečeme ve středně vyhřáté troubě.