Tvarohový závin
2014-10-20- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Chod: Chuťovka
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 15m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 45m
Použité suroviny:
Těsto: 50 dkg hladké mouky, 1 lžička octa, 2 žloutky, 2 lžíce oleje, kapka vody
Tvarohová náplň: 50 dkg tvarohu (2 kostky), 1 lžíce šlehačky (nemusí být), 2 žloutky, 2 bílky, citrónová kůra, cukr podle chuti, špetka soli
Postup:
V míse smícháme mouku, ocet, olej, žloutky a podle potřeby trošku vody, vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme náplň tak, že smícháme tvaroh, žloutky, šlehačku, nastrouhanou citrónovou kůru, cukr, špetku soli a nakonec vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Těsto vyválíme v plát, poklademe tvarohovou náplní a zavineme. Upečeme ve středně vyhřáté troubě.