Tortily s kuřecím masem
2015-05-30- Kuchyně: Mexická kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 160 Kč
- Pro : 4
- Příprava : 25m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 50m
Ingredience:
6 tortil
100 g strouhaného sýra
Na zeleninovo-masovou směs:
500 g kuřecích prsou
1 salátová okurka
250 g cherry rajčátek
salát (může např. být hlávkový)
sůl, pepř, kořenící směs (např. koření na rožnění)
Na dresing:
200 g zakysané smetany
3-4 stroužky česneku
pár kapek extra panenského olivového oleje
2 lžičky majonézy
sůl, pepř
Postup:
Kuřecí prsa důkladně omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme kořenící směs a promícháme. Maso dáme na pánvičku a osmažíme. Mezitím si nachystáme zeleninu – nakrájíme si cherry rajčátka a okurku, omyjeme salát. K masu přidáme rajčátka a okurku a zamícháme.
Dresing si připravíme tak, že smícháme zakysanou smetanu, oloupeme si stroužky česneku a prolisujeme je. Přidáme pár kapek extra panenského olivového oleje, 2 lžičky majonézy, opatrně osolíme a opepříme. Vše důkladně zamícháme.
Tortily krátce ohřejeme na pánvi, z jedné strany je namažeme připraveným česnekovým dresingem. Pak na ni přidáme list salátu, zelenino-masovou směs a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. Placku zabalíme a můžeme ji ještě položit na pánev, kde ji z obou stran prohřeme, aby se nám sýr rozpustil. Tortily podáváme s nakrájenou zeleninou.
Ingredients
- 4 tortily 100 g strouhaného sýra, 500 g kuřecích prsou, 1 salátová okurka, 250 g cherry rajčátek, salát (může např. být hlávkový), sůl, pepř, kořenící směs (např. koření na rožnění), 200 g zakysané smetany, 3-4 stroužky česneku, pár kapek extra panenského olivového oleje, 2 lžičky majonézy, sůl, pepř.
Method
No Steps Found !