Kuře na červeném víně
2018-10-21- Chod: Oběd
- Cena : 80
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 1:10 h
Suroviny:
4 kuřecí čtvrtky
kousek másla
1 cibule
4 stroužky česneku
250 g žampiónů
200 ml červeného vína
5 lžic kečupu
2 lžíce polévkového koření (maggi)
1 lžička sušeného tymiánu
½ lžičky soli
Postup:
Do misky vložíme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kečup, víno, 2 lžíce polévkového koření, tymián, sůl a přidáme hrnek vody, řádně promícháme. Čtvrtky rozložíme do pekáče a přelijeme připravenou směsí, obložíme nakrájenými žampiony, přiklopíme víkem a pečeme v troubě. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme vzniklou šťávou. Ke konci na každou čtvrtku položíme plátek másla.