Křupavé řízky s kukuřičnou strouhankou
2021-02-21- Chod: Oběd
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Tyto řízečky jsou díky mandlové mouce a kukuřičné strouhance křupavé, díky kurkumě zdravější, prostě lahodné.
Suroviny:
kuřecí řízky
špaldová hladká mouka a mandlová mouka
vejce, trochu mléka
kukuřičná strouhanka
lahůdkové droždí neaktivní (nemusí být) – zvýrazňuje chutě
trošku kurkumy
sůl
olej
Postup:
Omyté a osušené řízky naklepeme z obou stran, osolíme a obalíme v trojobale – nejprve v mouce (smícháme špaldovou s mandlovou moukou), pak ve vejcích rozšlehaných s mlékem a smíchaných s kurkumou a nakonec v kukuřičné strouhance smíchanéa s lahůdkovým droždím.. Osmažíme z obou stran na oleji dozlatova (nejlépe olivovém).