Pizza s paprikou
2014-10-17- Kuchyně: Italská kuchyně
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 2
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
Těsto: 225 g hladké mouky, 180 ml vlažné vody, kostka droždí, špetka soli a cukru, 2 lžíce oleje
Náplň: kečup, oregáno a bazalka, 20 dkg měkkého salámu, 1 červená paprika, strouhaný sýr
Postup:
Smícháme droždí s cukrem a vlažnou vodou a necháme asi 10 minut nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku, sůl, olej a vzniklý kvásek, řádně smícháme a uložíme na teplém místě, aby těsto nakynulo (asi půl hodiny). Pak potřeme olejem plech i ruce a těsto na plech rozprostřeme. Pomažeme kečupem, posypeme oregánem a bazalkou a dále najemno nakrájeným salámem, rozprostřeme na proužky nakrájenou papriku a zasypeme sýrem. Upečeme v troubě.
Použité koření: