Londýnské řezy
2014-02-25- Chod: Chuťovka
- Cena : 100 Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Potřebné suroviny:
Těsto: 300g hladké mouky, 200g másla (nebo Hery), 90g cukru moučkového, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 1 vejce
Na polevu: 4 bílky, 150g cukru krupicového, 100g mletých vlašckých ořechů (nebo kokosové moučky), rybízová marmeláda na potření
Postup:
Do mísy vložíme mouku, změklé máslo, cukr, kypřící prášek, vanilkový cukr a vejce a vše smícháme v pevné těsto, které rozválíme na vymazaný plech. Tento plát pomažeme marmeládou a nahoru rozložíme polevu, kterou vytvoříme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme cukr a ořechy. Plech vložíme do trouby a pečeme při asi 150 st. C. přibližně 20 až 30 minut. Po vyjmutí ještě teplé krájíme na kostičky.