Makronky recept
2020-04-09- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Použité suroviny:
Těsto:
200 g mandlové mouky
200 g cukr moučka
200 g cukr krupice
4 – 5 bílků
potravinářské barvivo
Náplň:
Makronky můžeme slepit marmeládou nebo krémem (máslový, mascarpone, pudinkový apod.)
Postup:
Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, do kterého přidáme cukr krupici a šleháme, až bude sníh lesklý a ztuhlý. Bílkovou směs smícháme s mandlovou moukou promíchanou s moučkovým cukrem, přidáme potravinářské barvivo. Tuto hmotu vložíme do potravinářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru cca 3 cm. Takto připravené makronky necháme cca 1/2 hodiny až hodinu schnout. Poté je vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 140 až 150 st. C je upečeme po dobu asi 10 až 15 minut. Troubu vypneme a makronky v ní ještě necháme na plechu dosušit.
Nakonec makronky slepíme k sobě marmeládou nebo krémem podle vlastní chuti.