Makronky recept

2020-04-09
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Použité suroviny:

Těsto:
200 g mandlové mouky
200 g cukr moučka
200 g cukr krupice
5 bílků
5 lžic studené vody
potravinářské barvivo

Náplň:
Makronky můžeme slepit marmeládou nebo krémem (máslový, mascarpone, pudinkový apod.)

Postup:
Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem. V kastrolu svaříme krupicový cukr s vodou, za stálého míchání vaříme na mírném plameni, až získáme lesklý čirý sirup. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, do kterého opatrně za stálého šlehání přidáváme tenkým pramínkem vychladlý sirup a poté šleháme, až bude sníh lesklý a ztuhlý. Bílkovou směs smícháme s mandlovou moukou promíchanou s moučkovým cukrem, přidáme potravinářské barvivo. Tuto hmotu vložíme do potravinářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru cca 3 cm. Takto připravené makronky necháme hodinu schnout. Poté je vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 140 až 150 st. C je upečeme po dobu asi 15 až 20 minut. Troubu vypneme a makronky v ní ještě necháme na plechu dosušit.
Nakonec makronky slepíme k sobě marmeládou nebo krémem podle vlastní chuti.

Kategorie: Ingredience: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

639 views

Podobné recepty:
  • DSC_0057

    Linecká srdíčka s růžičkou

  • DSC_0192

    Růžové kokosové kostky

  • DSC_0138

    Linecké dortíčky

  • delicacies-793146_640

    Rafaelo s mandlí

  • rtZXIWS0Ntu3Bzy7RhuWx5SP60N0E9h4Xx9U7L5yLrRUlaIIwCzqO6KR5JuuHfAni6n8s_U

    Domácí cookies