Makronky recept

2020-04-09
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Použité suroviny:

Těsto:
200 g mandlové mouky
200 g cukr moučka
200 g cukr krupice
4 – 5 bílků
potravinářské barvivo

Náplň:
Makronky můžeme slepit marmeládou nebo krémem (máslový, mascarpone, pudinkový apod.)

Postup:
Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, do kterého přidáme cukr krupici a šleháme, až bude sníh lesklý a ztuhlý. Bílkovou směs smícháme s mandlovou moukou promíchanou s moučkovým cukrem, přidáme potravinářské barvivo. Tuto hmotu vložíme do potravinářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru cca 3 cm. Takto připravené makronky necháme cca 1/2 hodiny až hodinu schnout. Poté je vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 140 až 150 st. C je upečeme po dobu asi 10 až 15 minut. Troubu vypneme a makronky v ní ještě necháme na plechu dosušit.
Nakonec makronky slepíme k sobě marmeládou nebo krémem podle vlastní chuti.

Kategorie: Ingredience: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(2.3 / 5)

2.3 5 3
Ohodnotit recept

3 uživatelů ohodnotilo tento recept

14 934 views

Podobné recepty:
  • IMG_3605

    Datlové tyčinky

  • cookies-5893040_960_720

    Ovesné cookies s macou peruánskou

  • DSC_0057

    Linecká srdíčka s růžičkou

  • DSC_0192

    Růžové kokosové kostky

  • DSC_0138

    Linecké dortíčky