Lekníny
2014-11-23- Chod: Chuťovka
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 30m
- Vaření : 10m
- Připraveno : 40m
Potřebné suroviny:
Těsto: 250 g hladké mouky, 90 g cukru mletého, 140 g másla, 2 žloutky, citrónová kůra
Krém: 200 g másla, 2 dcl mléka, 90 g cukru krupice, 1/2 vanilkového pudinkového prášku, trošku rumu
Postup:
Těsto připravíme tak, že všechny suroviny vložíme do mísy a vytvoříme hladké těsto, které můžeme nechat chvíli odpočinout. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 mm a vykrajujeme formičkou lekníny, které přeneseme do plechových formiček na malé košíčky, rozložíme na plech a upečeme v troubě (přibližně 10 minut při 150 – 180 st. Celsia). Po vychladnutí lekníny vyklepneme z formiček a nazdobíme krémem. Udělají nám pěknou ozdobu mezi ostatním cukrovím.
Krém připravíme tak, že z pudinku a mléka uvaříme pudink podle návodu a necháme vychladnout. Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme vychladlý pudink a rozmícháme na hladký krém.