Kynuté buchty

2016-04-09
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 40m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 60m

Suroviny:

1/2 kg hladké mouky
1 kostka droždí
250 ml mléka
2 lžíce cukr krupice
špetka soli
nastrouhaná citrónová kůra
vanilkový cukr
60 g rozpuštěného másla
1 žloutek

Náplň: povidla

Na pomazání: máslo, trošku rumu

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek tak, že do misky rozdrobíme droždí a smícháme ho s cukrem krupicí a asi 100 ml do vlažna ohřátého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Do jiné mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, žloutek, vychladlé máslo, citrónovou kůru a kvásek, přiléváme zbytek mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho asi hodinu odležet přikryté utěrkou na teplém místě, aby vykynulo.

Pak těsto na pomoučeném vále vyválíme na plát, který nakrájíme na čtverečky o rozměrech asi 6×6 cm, na každý čtvereček vložíme lžicí povidla a zabalíme je do buchet. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a ukládáme do něj v řadách jednotlivé buchty vedle sebe, které jsme předtím pomazali ze všech stran tímto rozpuštěným máslem. Buchetky ukládáme spojem dolů.

Pekáč s buchtama vložíme do předehřáté touby a upečeme při 150 až 180 st. C po dobu přibližně 20 minut do zlatova. Ještě horké je pomažeme rumem smíchaným s rozpuštěným máslem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

397 views

Podobné recepty:
  • blur-1869227_960_720

    Hrníčkový tvarohový dort

  • gugelhupf-2842827_960_720

    Hrušková bábovka

  • raisin-snails-1647495_960_720

    Jablkové šneky se skořicí

  • DSC_0085

    Linecký koláč

  • cake-2758073_960_720

    Drobenkový koláč s tvarohem