Kuře kung-pao
2014-10-14- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
40 dkg kuřecích řízků, 10 dkg arašídů, 1 bílek, 1 lžíce škrobu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, trošku bílého vína, trošku cukru, 1 lžička zázvoru, polévkové koření, 1/2 lžičky chilli, sůl, olej
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a ty obalíme v rozšlehaném bílku smíchaném se škrobem a špetkou soli. Pak v misce smícháme prolisovaný česnek, zázvor, sójovou omáčku, víno, cukr, lžíci oleje a trošku polévkového koření. Na pánev s rozehřátým olejem vložíme kuřecí nudličky a za stálého míchání je opékáme ze všech stran, přidáme chilli koření a opékáme do změknutí. Pak přidáme k masu arašídy (pokud máme slané, tak je propláchneme vodou, abychom je soli zbavili) a připravenou zálivku a za stálého míchání ještě povaříme asi 5 minut.
Vhodná příloha: rýže
Použité koření: