Kefírová buchta
2017-03-08- Chod: Chuťovka
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 15m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 55m
Suroviny:
Těsto:
1 kefír
200 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 vejce
125 g cukr krupice
200 ml oleje
1 lžíce jedlé sody
2 lžíce kakaa
100 g drcených ořechů
Poleva:
1 čokoláda na vaření
1 zakysaná smetana
Postup:
Všechny suroviny na těsto vložíme do mísy a řádně promícháme, těsto pak nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu 30 až 40 minut. Po vychladnutí buchtu potřeme polevou, kterou získáme smícháním rozpuštěné čokolády se zakysanou smetanou.