Dýňový koláč se sněhem
2016-09-13- Chod: Chuťovka
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 8
- Příprava : 30m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:30 h
Suroviny:
Těsto:
180 g hladké mouky
125 g másla
1/2 lžíce cukr krupice
špetka soli
Dýňová náplň:
3 žloutky
500 g dýně
1 Salko
150 g cukr krupice
1 lžíce Solamylu
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky zázvoru
1 vanilkový cukr
Na pomazání:
marmeláda
Sněhová náplň:
3 bílky
100 g cukru
Postup:
Očištěnou dýni nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme asi 100 g vody a uvaříme po dobu 10 minut, po zchladnutí rozmixujeme.
Vypracujeme těsto smícháním potřebných surovin a vyložíme jím vymazanou a vysypanou dortovou formu včetně jejích okrajů, těsto propícháme vidličkou. Frmu vložíme do trouby a předpečeme asi 15 minut při 150 st. C.
Mezitím si připravíme dýňovou náplň smícháním potřebných surovin a nalijeme na předpečené těsto, vložíme zpět do trouby a pečeme dalších asi 50 minut.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a pomažeme jím korpus, na který jsme předtím rozetřeli marmeládu. Vložíme ještě asi tak na 10 minut do trouby a pečeme již jen shora, aby sníh ztuhl.