Dvoubarevný cheesecake
2015-02-05- Chod: Chuťovka
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Potřebujeme:
Těsto:
1 balení sušenek (např. esíčka, asi 220 g)
120 g másla
Krém:
500 g lučiny
1 měkký tvaroh
250 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
špetka soli
2 lžíce kakaa
Postup:
Sušenky rozdrtíme (nejlépe v mikroténovém sáčku) a smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou hmotu rozložíme na dno dortové formy.
Lučinu rozmixujeme s tvarohem a cukrem do hladké hmoty, přidáme vanilkový cukr, citrónovou šťávu a pak vmícháme vejce a sůl. Polovinu hmoty nalijeme na sušenky. Do druhé poloviny vmícháme kakao a nalijeme na světlou hmotu.
Pečeme v troubě při 150 až 170 st. C asi půl hodiny.
Zdobíme šlehačkou a ovocem.