Dvoubarevný cheesecake

2015-02-05
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 50m

Potřebujeme:

Těsto:
1 balení sušenek (např. esíčka, asi 220 g)
120 g másla

Krém:

500 g lučiny
1 měkký tvaroh
250 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
špetka soli
2 lžíce kakaa

Postup:

Sušenky rozdrtíme (nejlépe v mikroténovém sáčku) a smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou hmotu rozložíme na dno dortové formy.
Lučinu rozmixujeme s tvarohem a cukrem do hladké hmoty, přidáme vanilkový cukr, citrónovou šťávu a pak vmícháme vejce a sůl. Polovinu hmoty nalijeme na sušenky. Do druhé poloviny vmícháme kakao a nalijeme na světlou hmotu.
Pečeme v troubě při 150 až 170 st. C asi půl hodiny.
Zdobíme šlehačkou a ovocem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 000 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (5)

    Tvarožník

  • stažený soubor (3)

    Panna cotta s lotuskami

  • stažený soubor (8) (1)

    Trojbarevný dezert s jablíčky

  • stažený soubor

    Mrkvový dort s bílou čokoládou a sušenými malinami

  • stažený soubor

    Švédský mandlový dort