Vepřové plátky po staročesku

2015-04-13
  • Cena : 100,-Kč
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Potřebujeme:

4 vepřové řízky
150 g hub
250 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
kopr
sůl
ocet
1/2 lžičky polévkového koření

Postup:

Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme trochou vody, přidáme polévkové koření, nakrájené houby a vše podusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do hrnce přilijeme mléko s rozšlehanou moukou, za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Pak přidáme do šťávy nasekaný kopr, ocet, je-li potřeba osolíme, pak do hotové omáčky vložíme zpět maso a prohřejeme.

Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, těstoviny

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 351 views

Podobné recepty:
  • wiener-schnitzel-356436_960_720

    Lučinové řízky

  • DSC_0084 - kopie

    Krkovička pečená v troubě

  • DSC_0087

    Grilovaná krkovička

  • DSC_0010

    Čínské řízky

  • lime-1152858_960_720

    Krkovička na medu