Vepřové plátky po staročesku
2015-04-13- Chod: Oběd
- Cena : 100,-Kč
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Potřebujeme:
4 vepřové řízky
150 g hub
250 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
kopr
sůl
ocet
1/2 lžičky polévkového koření
Postup:
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme trochou vody, přidáme polévkové koření, nakrájené houby a vše podusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do hrnce přilijeme mléko s rozšlehanou moukou, za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Pak přidáme do šťávy nasekaný kopr, ocet, je-li potřeba osolíme, pak do hotové omáčky vložíme zpět maso a prohřejeme.
Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, těstoviny