Sušená rajčata recept

2015-09-02
  • Cena : 30,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Potřebné suroviny:

rajčata
sůl
cukr krupice
sušená bazalka
olej olivový nebo slunečnicový
větvička rozmarýnu (nemusí být)
česnek

Postup:

Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme, pocukrujeme, posypeme bazalkou a dáme sušit buď do sušičky nebo do trouby na mřížku, přičemž troubu dáme na nejnižší stupeň a dvířka trouby necháme během sušení pootevřená, sušíme přibližně 8 až 10 hodin (v sušičce méně), během sušení kontrolujeme (doba sušení je různá, záleží na tom, v čem sušíme a také na samotných rajčatech), rajčata musí být suchá, ale měla by zůstat vláčná.
Usušená rajčata pak skládáme do vymyté a dobře vysušené skleničky, prokládáme je česnekem nakrájeným na plátky a větvičkou rozmarýnu. Olej olivový (nebo slunečnicový zahřejeme do horka, ale pozor, nesmí vařit, horkým olejem zalijeme obsah skleničky tak, aby překrýval rajčata, rajčata propícháme špejlí, abychom odstranili přápadné vzduchové bubliny. A máme hotovo, takto jsme rajčata sterilovali, skleničku zavíčkujeme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

2 014 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens