Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí
2018-09-15- Chod: Chuťovka
- Cena : 30
- Pro : 10
- Příprava : 40m
- Vaření : 5m
- Připraveno : 45m
Suroviny:
500 g jablek
500 g hrušek
1 kg cukr krupice nebo krystal
1 balíček želírovacího prostředku
2 lžičky skořice mleté
kyselina citrónová
Postup:
Ovoce oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na měsíčky a vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a povaříme. Během vaření přidáme želírovací přípravek (u kterého si přečteme návod, neboť každý přípravek může mít jiný postup) se dvěma lžícemi cukru a povaříme do měkka za občasného zamíchání. Pak přisypeme zbytek cukru a trošku kyseliny citrónové a povaříme ještě pět minut. Marmeládu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, na pět minut otočíme dnem vzhůru.