Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

2018-09-15
  • Cena : 30
  • Pro : 10
  • Příprava : 40m
  • Vaření : 5m
  • Připraveno : 45m

Suroviny:

500 g jablek
500 g hrušek
1 kg cukr krupice nebo krystal
1 balíček želírovacího prostředku
2 lžičky skořice mleté
kyselina citrónová

Postup:

Ovoce oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na měsíčky a vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a povaříme. Během vaření přidáme želírovací přípravek (u kterého si přečteme návod, neboť každý přípravek může mít jiný postup) se dvěma lžícemi cukru a povaříme do měkka za občasného zamíchání. Pak přisypeme zbytek cukru a trošku kyseliny citrónové a povaříme ještě pět minut. Marmeládu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, na pět minut otočíme dnem vzhůru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 049 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens

  • jam-2444939_960_720

    Mirabelkový džem