Rajská omáčka
2014-05-12- Chod: Oběd
- Cena : 40,-Kč
- Pro : 3
- Příprava : 15m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 35m
Použité suroviny:
4 rajčata, 1 cibule, 1 rajský protlak, kečup, 1 bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, olej, hrnek mléka, 1 lžíce cukru, trošku soli, citrónová šťáva
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rajčata na osminky a za stálého míchání podusíme. Pak přidáme bobkový list, zalijeme přiměřeným množstvím vody a povaříme. Asi po 15 minutách scedíme a do vývaru vmícháme protlak, kečup, přidáme sůl a cukr, přivedeme k varu a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, povaříme. Nakonec přidáme hrnek mléka a dochutíme citrónovou šťávou.
Vhodná příloha: houskový knedlík, rýže
Použité koření: