Rajská omáčka

2014-05-12
  • Cena : 40,-Kč
  • Pro : 3
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 35m

Použité suroviny:

4 rajčata, 1 cibule, 1 rajský protlak, kečup, 1 bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, olej, hrnek mléka, 1 lžíce cukru, trošku soli, citrónová šťáva

Postup:

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rajčata na osminky a za stálého míchání podusíme. Pak přidáme bobkový list, zalijeme přiměřeným množstvím vody a povaříme. Asi po 15 minutách scedíme a do vývaru vmícháme protlak, kečup, přidáme sůl a cukr, přivedeme k varu a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, povaříme. Nakonec přidáme hrnek mléka a dochutíme citrónovou šťávou.

Vhodná příloha: houskový knedlík, rýže

Použité koření:

bobkový list

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

897 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor

    Cuketa na plechu

  • potatoes-524495_960_720

    Zapečené brambory

  • couscous-salad-2921898_960_720

    Jáhly s restovanou zeleninou

  • DSC_0003

    Květákové placičky s ovesnými vločkami

  • crepes-355129_960_720

    Ovesné lívance