Zapečené brambory
2020-05-02- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Použité suroviny:
cca 1 kg brambor
cca 400 g masa (kuřecí nebo vepřové)
cca 100 g anglické slaniny vcelku
cca 4 cibule
cca 4 lžičky koření, které máme doma (např. grilovací, na kuře, na brambory, na vepřové apod.)
trošku oleje
Postup:
Připravíme si větší mísu, do které všechny suroviny vložíme. Brambory, maso i slaninu nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Vše nasypeme do mísy, přidáme koření a vše dohromady promícháme. Podle potřeby osolíme (pozor, možná už kořenící směs obsahovala dostatek soli). Vše rozprostřeme na olejem vymazaný plech, vložíme do trouby, přikryjeme druhým plechem a necháme zapéct při asi 150 až 180 st. C. Po chvíli vrchní plech odstraníme a pečeme až do změknutí všech surovin. Během pečení suroviny prohrábneme, aby se všechny chutě pořádně promísily.
Množství surovin si volíme sami podle toho, co máme zrovna doma a podle toho, co máme rádi.
Podáváme se zeleninovým salátem, okurkou, můžeme i s dipem nebo kečupem.
posted by Olga on 14.7.2020
Vypada to jednoduse,dobre a chutne. Vyzkousim