Pestrý španělský salát
2014-11-06- Kuchyně: Španělská kuchyně
- Chod: Chuťovka
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 20m
Použité suroviny:
1 hlávkový salát, 1 cibule, 1 salátová okurka, 3 rajčata, 1 červená paprika, 1 vejce uvařené natvrdo, 15 dkg šunky, olivy, hroznové víno, 3 mandarinky nebo 1 pomeranč, sůl, olivový olej, citrón
Postup:
Mísu nejprve obložíme listy zeleného salátu a pak postupně poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty, okurkou, vejcem, paprikou na nudličky, šunkou na kousky a nakonec ozdobíme olivami, hroznovým vínem a měsíčky mandarinky nebo pomeranče. Zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním olivového oleje s cukrem, solí a citrónovou šťávou.