Carpaccio z červené řepy
2022-02-08- Chod: Chuťovka
- Příprava : 10m
- Vaření : 2m
- Připraveno : 12m
Suroviny:
3 uvařené a oloupané červené řepy
2 polévkové lžíce vinného octa
5 polévkových lžic olivového oleje extra panenského
2 polévkové lžíce čekankového (rýžového, špaldového, javorového nebo jiného zdravého) sirupu
1 polévk. lžíce cukru krupice (my použili erythritol)
šťáva z citrónu
1 pol. lžíce sójové omáčky
sůl a pepř
sušená bazalka (nebo tymián, bylinkové máslo či jiné bylinky)
Na ozdobu:
balkánský sýr
piniové nebo vlašské ořechy
Postup:
Řepu nastrouháme na tenké plátky. V kastrolu svaříme vinný ocet s cukrem a k tomu přidáme všechny ostatní suroviny, promícháme a smícháme s řepou. Necháme odležet do druhého dne v lednici. Na talíři pak zdobíme sýrem a oříšky.