Carpaccio z červené řepy

2022-02-08
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 2m
  • Připraveno : 12m

Suroviny:

3 uvařené a oloupané červené řepy
2 polévkové lžíce vinného octa
5 polévkových lžic olivového oleje extra panenského
2 polévkové lžíce čekankového (rýžového, špaldového, javorového nebo jiného zdravého) sirupu
1 polévk. lžíce cukru krupice (my použili erythritol)
šťáva z citrónu
1 pol. lžíce sójové omáčky
sůl a pepř
sušená bazalka (nebo tymián, bylinkové máslo či jiné bylinky)

Na ozdobu:
balkánský sýr
piniové nebo vlašské ořechy

Postup:

Řepu nastrouháme na tenké plátky. V kastrolu svaříme vinný ocet s cukrem a k tomu přidáme všechny ostatní suroviny, promícháme a smícháme s řepou. Necháme odležet do druhého dne v lednici. Na talíři pak zdobíme sýrem a oříšky.

Kategorie: Ingredience: , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

593 views

Podobné recepty:
  • mrkev

    Dušená mrkev s kurkumou

  • salad-1390743_960_720

    Osvěžující okurka s krémem zaziky

  • vegetables-1578255_960_720

    Míchaný salát pro podzimní dny

  • 20181124_181509

    Avokádový salát s lesními plody

  • food-photography-2358906_960_720

    Zeleninový salát s tofu