Dukátové buchtičky
2016-03-18- Chod: Oběd
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 40m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 60m
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
1 droždí
1 hrnek mléka
2 žloutky
2 lžíce cukr krupice
špetka soli, máslo na pomazání
Krém:
½ l mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
1 žloutek
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukr krupice
trochu rumu
Postup:
V misce rozmícháme droždí s cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka, zaprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Ten pak smícháme s moukou, změklým máslem, solí, žloutky a vypracujeme hladké těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme nakynout. Těsto pak nakrájíme na malé kousky, které namáčíme v rozpuštěném másle a klademe je vedle sebe do vymazaného pekáče, vložíme do trouby a upečeme dozlatova.
Příprava krému: Podle návodu z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme krém, do kterého po vyjmutí z ohně vešleháme žloutek, dochutíme troškou rumu.