Domácí kečup

2015-09-02
  • Cena : 30,-Kč
  • Pro : 6
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 1:5 h
  • Připraveno : 1:20 h

Potřebné suroviny:

1 kg rajčat
3 větší jablka
2 středně velké cibule
1 lžička soli
50 ml octa
1 lžička sladké papriky
3 ks hřebíčků
3 kuličky nového koření
2 kuličky celého pepře
60 g cukru krupice
50 ml octa
1 lžička hořčičného semínka
3 lžíce oleje

Postup:

Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a přidáme tam všechny ostatní suroviny, povaříme vše solečně na mírném ohni po dobu asi 45 minut, pak směs rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Pokud by se nám zdál kečup ještě řídký, povaříme ho do zhoustnutí.
Hotový kečup nalijeme do vymytých a dobře vysušených zavařovacích skleniček a v zavařovacím hrnci zavaříme při 80 st. Celsia po dobu 20 minut. Poté skleničky vyndáme, obrátíme je dnem vzhůru a necháme vychladnout, pak skleničky otočíme.
Z tohoto množství připravíme přibližně 1/2 litru kečupu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 529 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens