Domácí kečup
2015-09-02- Chod: Chuťovka
- Cena : 30,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 15m
- Vaření : 1:5 h
- Připraveno : 1:20 h
Potřebné suroviny:
1 kg rajčat
3 větší jablka
2 středně velké cibule
1 lžička soli
50 ml octa
1 lžička sladké papriky
3 ks hřebíčků
3 kuličky nového koření
2 kuličky celého pepře
60 g cukru krupice
50 ml octa
1 lžička hořčičného semínka
3 lžíce oleje
Postup:
Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a přidáme tam všechny ostatní suroviny, povaříme vše solečně na mírném ohni po dobu asi 45 minut, pak směs rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Pokud by se nám zdál kečup ještě řídký, povaříme ho do zhoustnutí.
Hotový kečup nalijeme do vymytých a dobře vysušených zavařovacích skleniček a v zavařovacím hrnci zavaříme při 80 st. Celsia po dobu 20 minut. Poté skleničky vyndáme, obrátíme je dnem vzhůru a necháme vychladnout, pak skleničky otočíme.
Z tohoto množství připravíme přibližně 1/2 litru kečupu.






