Vánoční punč recept
2016-09-05- Chod: Chuťovka
- Cena : 35,-Kč
- Pro : 2
- Příprava : 10m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 15m
Potřebné suroviny:
1/2 litru červeného vína
100 ml rumu
pomeranč, citron
4 hřebíčky
kousek skořice celé
cukr podle chuti
3 lžíce červeného sirupu (např. jahodového, malinového…)
Postup:
Do hrnce nalijeme víno, sirup, přidáme skořici a hřebíček a zahřejeme téměř k varu, ale pozor, nevaříme. Pomeranč a citron zbavíme slupky, nakrájíme na plátky nebo menší kousky a přidáme do hrnce společně s rumem, podle chuti dosladíme cukrem. Horký punč přecedíme do skleniček (někdo ho má rád i s kousky ovoce) a ozdobíme plátky citrónu nebo pomeranče.