Pečený čaj recept
2014-03-03- Chod: Chuťovka
- Cena : 50 Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
2 kg ovoce (ostružiny, jablka, hrušky, švestky, hroznové víno, maliny, rybíz, angrešt apod.), 500 – 1.000 g cukru krupice, 1 citrón, koření podle chuti (např. skořice, hřebíček, kardamon, badyán apod.), rum podle chuti (nemusí být)
Postup:
Větší ovoce nakrájíme na kousky, ovoce s peckou odpeckujeme, rozložíme na plechu, zasypeme cukrem, přidáme oloupaný a na kousky nakrájený citrón, koření podle chuti, všepromícháme, vložíme do trouby a pečeme přibližně na 180 stupních 30 až 50 minut. Po vytažení vmícháme rum a ještě horkou směs plníme do skleniček se šroubovacím víčkem, zavíčkujeme a necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.
Pro přípravu čaje používáme 3 – 4 lžičky této směsi zalité horkou vodou, čaj je výborný teplý i studený.