Pečený čaj recept

2014-03-03
  • Cena : 50 Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 50m

Použité suroviny:

2 kg ovoce (ostružiny, jablka, hrušky, švestky, hroznové víno, maliny, rybíz, angrešt apod.), 500 – 1.000 g cukru krupice, 1 citrón, koření podle chuti (např. skořice, hřebíček, kardamon, badyán apod.), rum podle chuti (nemusí být)

Postup:

Větší ovoce nakrájíme na kousky, ovoce s peckou odpeckujeme, rozložíme na plechu, zasypeme cukrem, přidáme oloupaný a na kousky nakrájený citrón, koření podle chuti, všepromícháme, vložíme do trouby a pečeme přibližně na 180 stupních 30 až 50 minut. Po vytažení vmícháme rum a ještě horkou směs plníme do skleniček se šroubovacím víčkem, zavíčkujeme a necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.

Pro přípravu čaje používáme 3 – 4 lžičky této směsi zalité horkou vodou, čaj je výborný teplý i studený.

Kategorie:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

508 views

Podobné recepty:
  • leaf-3070153_960_720

    Mátový likér

  • liqueur-2855159_960_720

    Třešňový likér

  • drink-2023413_960_720

    Sangria

  • refreshment-833367_960_720

    Dýňový džus

  • lemon-balm-770051_960_720

    Zázvorová limonáda